18. toukokuuta 2010

Elina Tiilikka : Punainen mekko

Mitä: Kevään kohukirjan juonesta tarvitsee tuskin kauheasti sanoa. Mutta sanotaan nyt jotain. Noora päätyy myymään itseään, koska ei oikein viihdy töissä eikä tiedä mitä haluaisi elämällään tehdä. Miehiä tulee ja menee, tai no lähinnä tulee, koska panemisestahan tässä on kyse. On elämäntuskaa ja angstista äitisuhdetta. Blaa blaa blaa.

Kommentti: Harvoin on minkään kirjan päähenkilö ollut yhtä vastenmielinen. Noora on yksinkertaisesti laiska, saamaton, tyhmä ja hemmoteltu kakara. Ja kirja itsessään sitten? Onhan siinä ah niin rohkeaa ja ainutlaatuista kuvausta prostituoidun työstä ahtaassa suomalaiskaupungissa, kuten takakansi sanoo. Ja perustuuhan se omakohtaisiin kokemuksiin.

Noh. Tältä lukemalta heittäisin, että omakohtaisuus perustuu siihen, että kirjoittajalla on kenties ollut hiukan tavallista vilkkaampi seksielämä. Epäkohdat, suoranaiset tyhmyydet, sossun luukulla käymisessä ja HIV-testin teossa eivät jaksa vakuuttaa. Että ei juurikaan kannata vaivautua.

Itseäni kaduttaa lähinnä se, etten lukenut kirjaa ennen kuin annoin sen Viiulle synttärilahjaksi. Olisin ehtinyt vaihtaa sen johonkin järkevämpään...

1 kommentti:

anni.m kirjoitti...

Jep. Samaa mieltä. Hauska uusi blogi - nyt se pitää vaan meidän muiden ensin löytää.