25. toukokuuta 2010

Chelsea Cain : Suoraan sydämeen

Mitä: Suoraan sydämeen on jatkoa Sydänverellä-kirjaan. Archie Sheridan on palannut entisen vaimonsa ja lastensa luo ja yrittää vihdoinkin normaalia elämää. Toimittaja Susan Ward jatkaa Sydänverellä-kirjassa kesken jääneen paljastusjutun kirjoittamista paikallisesta poliitikosta, mutta juttu saa yllättäviä käänteitä. Muutama tunnistamaton ruumis löytyy jälleen ja jollain tavalla asiat tuntuvat liittyvän toisiinsa. Sekä tietenkin sarjamurhaaja Gretchen Lowelliin, joka edelleen vankilan muurien takaakin pitää Archieta otteessaan ja kirjan loppua kohden heidän suhteensa saa entistä sairaampia piirteitä.

Kommentti: Kirjasta kertonee jotain se, että luin sen käytännössä yhdeltä istumalta. Sitä oli mahdoton laskea käsistään, sillä Archien lisäksi Gretchen saa lukijan samalla perverssillä tavalla pauloihinsa. Gretchen on kuin auto-onnettomuus moottoritiellä. Katsominen kuvottaa ja tekee pahaa, mutta silti niin vain on tehtävä. Samoin kuvottaa ja kummastuttaa Gretchenin ja Archien sairas suhde. Sitä on liki mahdoton ymmärtää, joten ehkä siitä siksi haluaa tietää enemmän. Että jossain vaiheessa ymmärtäisi.

Tällä hetkellä suurin ongelmani onkin, että sarjan kolmatta osaa ei ole vielä suomennettu. Englanniksi sen saisi, joten ehkä joudun siihen tyytymään. Koska odottaminenhan ei ole vaihtoehto...:

Kirjaa ei siis saa pokkarina suomeksi vielä. Eikä kovakantisenakaan ainakaan meidän kirjastosta. Joten englanniksi mennään.

Ei kommentteja: