27. huhtikuuta 2010

Maeve Binchy: Sydämen asia

Mitä: Useamman (kaikki?) Binchyn lukeneena tämä kirja ei ollut mitenkään yllättävä. Verrattuna aiempiin, tämä teos toimii tavallaan kokoavana teoksena, vaikkakin se sisältää kokonaan oman, uuden tarinansa. Aiempien teosten henkilöt vain sattuvat esiintymään teoksessa sivuosissa.

Sydämen asia-teoksessa päätarina kertoo yhdestä vuodesta sydänasemalla ja sen värikkääästä henkilökunnasta. On aseman johtaja Clara, sydänlääkäri Declan, sairaanhoitajat Fiona ja Barbara, ravitsemusterapeutti Lavender, kuntoutusohjaaja Johnny, vartija Tim, kanslisti Hilary ja monitoimiapulainen Ania. Ja kaikkien perheet ja kaverit ja sydänaseman asiakkaat ja heidän sukulaisensa.

Kommentti: Onhan sydämen asia hieman sekava, henkilöitä kun on kovin paljon. Uskoisin, että aiempiin teoksiin perehtymättömät lukijat eivät ihan täysin aina pysy selvillä siitä, missä mennään ja kuka olikaan kuka. Binchy kuitenkin kirjoittaa helposti luettavaa tekstiä joten lukukokemus on miellyttävä (ja koukuttavakin)

Minä jäin aikanaan Binchy-koukkuun kirjailijan Irlanti-kuvauksien vuoksi. Uusimmissa teoksissa kuvaukset ovat tosin jääneet ihmissuhdejuonien varjoon, ikävä kyllä. Kyllä näitä silti ihan mielellään lukee.

2 kommenttia:

Kirsikka kirjoitti...

Onkohan tuolla jotain tekemistä sen Sydämen asialla -telkkusarjan kanssa?

Viiu kirjoitti...

Tietääkseni ei sentään. tai en ainakaan myönnä mitään.