22. huhtikuuta 2010

Laura Lähteenmäki : Kaaso

Mitä: Ilona on saman kesän aikana kaasona kolmissa häissä. On täydellinen pikkusisko Marikki, viimeisillään raskaana oleva Raisa ja piinkova bisnesmisu Janita. Yhteistä morsmaikuille on se, että jokainen haluaa prinsessapäivästään täydellisen ja kaason tehtävä on se heille toteuttaa. Homma menee kuitenkin hankalaksi siinä vaiheessa, kun kaaso sattuu olemaan pennitön kahta duunia painava pätkätyöläinen. Vähemmästäkin pinna napsahtaa jossain vaiheessa poikki.

Lainaus: "Ilona ei voisi olla miehen kanssa, joka sylkäisee viinilasiin. Hänen kanssaan pitää juoda paljon viiniä, monta pulloa, ja valvoa läpi yön!"

Kommentti: Tykkäsin kuin hullu puurosta! Kaasoteema puraisi itseeni, joten kirja oli pakko lainata. Takakannen perusteella voisi kuitenkin odottaa höttöistä chicklittiä, mitä Kaaso ei kuitenkaan ole. Hiukan surumielinen kerronta tempaisee mukaansa ja saa eläytymään Ilonan kasvavaan ahdistukseen. Hiukan perinteistä maailmankuvaahan (mies ja lapset takaavat ikuisen autuuden) kirja tarjoaa, mutta toisaalta morsiamista ja nykyajan häähelvetistä tehdyt havainnot ovat niin ihanan osuvia ja piikikkäitä, ettei siihen juuri kiinnitä huomiota.

Ei kommentteja: