9. syyskuuta 2011

Harlan Coben : Kadonneet

Mitä: Nuorten kesäleirillä surmataan raa'asti kaksi nuorta ja kaksi katoaa jäljettömiin, vain verisiä vaatteenriekaleita löytyy. Kaksikymmentä vuotta myöhemmin toinen kadonneista nuorista putkahtaa esiin tuoreena ruumiina. Piirikunnansyyttäjä Paul Copeland, joka itse oli samalla leirillä mukana, tunnistaa ruumiin ja toivo hänen kadonneen siskonsa löytymisestä herää vuosikymmenten jälkeen henkiin. Kadonneen pojan vanhemmat kuitenkin väittävät kivenkovaan, että ruumis on väärä eikä kuulu heidän pojalleen. Paul uskoo vanhempien valehtelevan ja ryhtyy tutkimaan asiaa. Menneisyydestä löytyykin yhtä jos toista mielenkiintoista. Mutta onko menneisyys sittenkään kaivelemisen arvoinen?

Kommentti: Cobenin kirja imaisee mukaansa ensimmäiseltä sivulta lähtien. Juoni kulkee jouhevasti eteenpäin ja uusia paljastuksia putkahtelee esiin sopivissa väleissä. Ainekset kietoutuvat toisiinsa uskottavalla tavalla, vaikka loppupuolella ratkaisut tulevat hiukan liian nopeassa tahdissa. Loppua olisi kaikin puolin voinut työstää hiukan pitempään ja paikoin yksityiskohtaisemmin, ettei se olisi tuntunut niin äkkinäiseltä.

Kokonaisuutena Kadonneet on mielenkiintoinen ja jätti ainakin minulle hingun päästä Cobenin mahdollisten muiden kirjojen kimppuun.

Ei kommentteja: