22. maaliskuuta 2011

John Ajvide Lindqvist : Ystävät hämärän jälkeen

Mitä: Oskar on kaksitoistavuotias, hiukan pullukka ja yksinäinen poika, jota muut kiusaavat koulussa. Kotona odottaa ylihuolehtiva äiti, jolle Oskar keksii tekosyitä palatessaan koulusta mustelmaisena. Apeaan elämään tuo yllättäen valoa naapurintyttö Eli, johon Oskar tutustuu illan pimeydessä kerrostalon pihalla. Pian hän alkaa kuitenkin huomata Elissä outoja piirteitä ja mahdoton ajatus alkaa hahmottua Oskarin mielessä. Entäpä jos Eli onkin jotain muuta kuin ihminen...?

Kommentti: Oi kuinka minä odotinkaan tätä kirjaa! Olisin ostanut sen jo aikoja sitten, mutta painos oli loppuunmyyty. Lopulta sain kirjan kirjastosta käsiini ja autuus koitti. Paitsi ettei koittanutkaan. Olen lukenut Lindqvistin Ihmissataman (joka oli mielestäni aivan uskomattoman hyvä!) sekä Kuinka kuolleita käsitellään ja oletin, että Ystävät hämärän jälkeen on samanlainen herkku. Vaan eipä sitten ollutkaan. Tai ehkäpä odotukseni vain olivat liian korkealla.

Ei kirjassa varsinaisesti ole mitään vikaa. Aihe on loistava, toteutuskin oikein hyvä. Paikoitellen tuntuu kuitenkin, että teksti junnaa liikaa paikoillaan. Ja johonkin sellaiseen kohtaan se lukeminen sitten tyssäsikin. En päässyt parin kuukauden yrityksestä huolimatta koskaan loppuun.

Ei kommentteja: